• Lorem ipsum

Keuze nummer 3 is vrij simpel, de sluiting van de luier. Veel wasbare luier gebruikers hebben hierin wel een voorkeur, echter veel mensen gebruiken ook beide. Ikzelf kies mijn luiers eerst op pasvorm/functionaliteit en kijk dan pas naar de sluiting. Aan allebei kan je heel makkelijk wennen en zijn makkelijk in gebruik.

Klittenband

Klittenband gaat makkelijk open en dicht. Zit de luier te los/te strak trek je het zo open en stel je hem opnieuw af. Vooral als je net wasbare luiers gebruikt is dit heel makkelijk.

Mijn grootste irritatie bij klittenband is dat het tijdens wassen aan elkaar of aan andere luiers kan gaan plakken. Resultaat een kluwen luiers na een wasbeurt. Om dit te voorkomen hebben de meeste luiers wastabs. Met een wastab sluit je het klittenband van de luier, zodat het niet aan elkaar kan gaan zitten. Zie hieronder de wastabs van Totsbots.

Eerlijk, ik kwam hier pas na 2 maanden achter #fail.

Sluit de wastabs meteen als je de luier afdoet, al snel is het automatisme.

Oudere kindjes vinden klittenband ook heel makkelijk en het maakt zo’n leuk geluid! Resultaat je dreumes kan zijn eigen luier uittrekken. Oplossing romper eroverheen.

Uiteindelijk slijt het klittenband in de was, grote kans dat na intensief gebruik je klittenband wat minder wordt.

Drukknoopjes

Drukknoopjes sluiten iets lastiger, je moet namelijk even je vinger erachter houden om het dicht te klikken, dat went vanzelf. Wat ik wel vervelend vind is dat er een moment is dat je tussen twee drukknoopjes inzit qua maat. Oftewel net te groot, oftewel net te klein. Vaak is dit maar een hele korte periode.

Drukkknoopjes kan je zo in de luieremmer gooien, je hoeft geen wastabs te sluiten. Voor de vergeetachtigen onder ons, wel zo handig. Drukknoopjes slijten ook niet of nauwelijks in de was, de luier is vaak eerder op dan de drukknoopjes.

Optrekbroekjes

Optrekbroekjes kunnen van PUL gemaakt zijn of van wol. Deze zijn ideaal bij oudere kindjes die niet meer stil willen liggen tijdens het verschonen. Ik vind ze vooral fantastisch over nachtluiers. Ze zitten minder strak bij de beentjes/romp, dus heeft je baby nooit striemen.